2 mei 2019

Re-integratiecoach

Bent u een werkgever en zoekt u deskskundige begeleiding voor uw (zieke) werknemer? Dan kunt u hulp inschakelen van een re-integratiecoach. Percuris heeft re-integratiecoaches in dienst die uw werknemer hierbij kunnen helpen.

Re-integratie van een werknemer is vaak een complex vraagstuk. Een re integratiecoach van Percuris helpt u graag verder. Samen met de werknemer gaat de re integratiecoach aan slag om uw werknemer zijn of haar kansen, wensen en ambities te ontdekken en deze te gebruiken bij het vinden van een nieuwe uitdaging.

Samen aan de slag

Kan u werknemer na ziekte weer terugkeren naar het eigen werk, dan wordt er een re-integratie spoor 1 ingezet. De re-integratiecoach gaat eerst met de werknemer en de werkgever een plan opstellen met de doelen die behaald willen worden. En d.m.v. coaching gesprekken zal de re integratiecoach samen met de werknemer deze doelen gaan behalen.

‘’Als u snel een re integratiecoach inschakelt, is de kans groot dat uw werknemer weer geheel kan terugkeren’’

Als de werknemer niet kan terug keren naar zijn of haar functie, dan wordt er een re-integratie spoor 2 ingezet. De re integratiecoach zal dan samen met de werknemer aan de slag gaan om een andere geschikte functie te vinden bij een andere werkgever.

Succesvol re-integratietraject

De re integratiecoach die in dienst is bij Percuris zijn met name gespecialiseerd in complex verzuim. hierbij kun je denken aan werknemers die te maken hebben met een burn-outADHD, ADD, Stoornissen in het autistische spectrum, bi- polaire stoornissen, schizofrenie, psychoses, manies, angstklachten of depressie.

Tijdens een re-integratietraject is een werknemer vaak onzeker over zijn of haar carrière. De re integratiecoach zal gebruik maken van een testmodule (MBTI), zodat de werknemer weer inzicht krijgt over het vervolg van zijn of haar carrière.

‘’Met een MBTI test kan uw werknemer zijn of haar zelfvertrouwen weer terugkrijgen.’’

Een Re-integratiecoach van Percuris is altijd goed op de hoogte van de Wet Verbetering Poortwachter en is het doel is het voorkomen van een loonsanctie voor de werkgever.

Visie re-integratiecoach Percuris

Percuris gelooft in ‘Gewoon doen werkt’. Door leren werken eigen kansen vergroten. Een re integratiecoach van Percuris handelt daadkrachtig en resultaat gericht.

Het doel is een zo snel mogelijke terugkeer naar de arbeidsmarkt en het vervolgen van zijn of haar carrière.

De re integratiecoaches van Percuris zijn werkzaam in de omgeving: Noord Holland, Zuid Holland, Utrecht, Gelderland, Flevoland en Brabant.

Heeft u een (zieke) medewerker in dienst en wilt u gebruik maken van een re integratiecoach? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.