Naar Werk UWV-trajecten

Ben je na ziekte of arbeidsongeschiktheid klaar om weer aan het werk te gaan, maar lukt het je niet om een baan te vinden? Dan kun je gebruik maken van het Naar Werk UWV-traject. Het UWV zoekt dan een passende jobcoach die je helpt met solliciteren. Percuris voert deze trajecten uit.

Hoe ziet een Naar Werk UWV-traject eruit?

Na doorverwijzing van het UWV kan een jobcoach van Percuris je helpen met het vinden van de juiste vacatures en het schrijven van een goede sollicitatie. Soms gaan we zelfs op zoek naar een werkgever die bereid is om een passende functie /werkplek voor jou te creëren.

De jobcoach van Percuris kijkt altijd in de eerste plaats naar jouw mogelijkheden, in plaats van naar je beperkingen. Door die positieve kijk hebben wij al honderden werkzoekenden aan een mooie baan geholpen. Lees de verhalen van Nina of Dennis maar eens!

Naar Werk UWV stappenplan

Bij het uitvoeren van een Naar Werk UWV traject volgen we altijd de volgende stappen.

  1. We beginnen met een intakegesprek waarin we jou beter willen leren kennen. Dat intakegesprek kan bij ons op kantoor plaatsvinden, maar kan – als je dat prettiger vindt – ook bij jou thuis. Samen bespreken we wat je kunt en wat je niet kunt, wat je leuk vindt en waar je minder enthousiast van wordt.
  2. De jobcoach van Percuris helpt je allereerst bij het opstellen en vormgeven van je CV. Vervolgens ga je samen met de jobcoach aan de slag om passende vacatures te zoeken waarop je zou kunnen reageren. We helpen je bij het opstellen van een goede sollicitatiebrief. We oefenen met het voeren van een sollicitatiegesprek en als je wilt gaan we zelfs met je mee. We helpen je bovendien met het invullen van de benodigde formulieren van het UWV.
  3. Soms wil een werkgever eerst even kijken wat voor vlees hij in de kuip heeft. Dan regelen we een proefplaatsing voor je. Je werkt dan twee maanden voor de werkgever om uit te vinden of het werk geschikt voor je is. Jij kan aan de slag, terwijl wij het papierwerk voor je regelen.
  4. Als je het goed doet sleep je een contract binnen. Gefeliciteerd! Soms kan het slim zijn om je langer te begeleiden. Dat noemen we coaching on the job. Als de arbeidsdeskundige van het UWV het daarmee eens is, regelen we een aanvraag en kan onze jobcoach je – ook na het vinden van werk – voor langere tijd volgen.

Over Percuris

Percuris is een gecertificeerde partner van het UWW voor re-integratie en jobcoaching. Wij zijn ervaren in het uitvoeren van complexe re-integratie-opdrachten, bijvoorbeeld voor mensen met psychische problemen, ADHD of een aan autisme verwante stoornis.

Percuris gelooft in ‘Gewoon doen werkt’. We stimuleren jou je eigen kansen te vergroten. Onze jobcoaches handelen altijd daadkrachtig en resultaatgericht. Daardoor zijn onze re-integratietrajecten succesvol.

Al onze re-integratiediensten worden uitgevoerd door ervaren jobcoaches die in jouw regio wonen en werken. Wij voldoen uiteraard aan alle richtlijnen en eisen van het UWV.

Kennismaken?

Ontvang jij een uitkering van het UWV? En wil je hulp bij het zoeken van een geschikte baan? Neem dan contact met ons op.