Naar Werk UWV-traject

Ben je na ziekte of arbeidsongeschiktheid klaar om weer aan het werk te gaan? Nu nog die juiste baan vinden! Percuris heeft als re-integratiebureau een overeenkomst met het UWV voor de uitvoer van ‘Naar Werk’ re-integratietrajecten.

Wat is een 'Naar Werk' traject?

Als je er een tijd uit bent geweest kan de drempel om concrete stappen te zetten best groot zijn. Met een Naar werk traject kijken we samen met naar de mogelijkheden en naar wat er nog wél kan. Wij bieden jou persoonlijke begeleiding bij het vinden van een nieuwe passende baan. Wanneer reguliere functies niet passend zijn, gaan we op zoek naar een werkgever die openstaat voor het creëren van een passende werkplek. Samen bepalen we welke instrumenten we inzetten zodat we er een succesvol traject van kunnen maken.

Stappenplan 'Naar Werk'

Ieder mens is anders met zijn eigen kwaliteiten en kenmerken. Maatwerk is daarom bij ons altijd het uitgangspunt. In de volgende stappen geven wij vorm aan ieder uniek traject:

Kennismakingsgesprek

We beginnen met een kennismaking zodat we je beter leren kennen. Dat gesprek kan bij ons op kantoor plaatsvinden, maar kan – als je dat prettiger vindt – ook bij jou thuis. Samen bespreken we wat je kunt en wat je niet kunt, wat je leuk vindt en waar je minder enthousiast van wordt.

Sollicitatievaardigheden

We helpen je bij het opstellen en vormgeven van je CV en het schrijven van een opvallende sollicitatiebrief. We leren je om je eigen netwerk in te zetten en je krijgt handige tips waar en hoe je de juiste vacatures kan vinden. We bieden je trainingen en helpen je bij de voorbereiding van sollicitatiegesprekken.

Arbeidsmarktbenadering

We gaan je begeleiden in het ondernemen van concrete acties op zoek naar die nieuwe baan. Zelf gaan we ook aan de slag en benaderen we bedrijven middels jobhunting. Waar nodig zullen we proberen een werkplek voor jou te creëren. Als je het prettig vindt gaan we zelfs mee op sollicitatiegesprek.

Proefplaatsing

Soms wil een werkgever eerst even kijken wat voor vlees hij in de kuip heeft. Dan regelen we een proefplaatsing voor je. Je werkt dan twee maanden voor de werkgever om uit te vinden of het werk geschikt voor je is. Jij kan aan de slag, terwijl wij het papierwerk voor je regelen.

Nazorg

Als je het goed doet sleep je een contract binnen. Gefeliciteerd! Soms kan het slim zijn om je langer te begeleiden. Dat noemen we jobcoaching. Als de arbeidsdeskundige van het UWV het daarmee eens is, regelen we een aanvraag en kan onze jobcoach je – ook na het vinden van werk – voor langere tijd begeleiden.

Samen voor het resultaat

We doen het samen. Wij bieden persoonlijke en betrokken begeleiding. Percuris gaat verder dan de reguliere re-integratiebureaus. We willen je stimuleren je kansen te vergroten. We vragen van jou dat jij doet wat je kan. Jij mag van ons verwachten dat wij doen wat we beloven. We vinden het belangrijk om de weg naar een nieuwe baan samen af te leggen.

Kennismaken?

Ontvang jij een uitkering van het UWV? En wil je hulp bij het zoeken van een geschikte baan? Neem dan contact met ons op.