Re-integratie spoor 2

Als uw werknemer te maken krijgt met langdurig ziekte verzuim en er zijn ook geen mogelijkheden meer in andere functies binnen uw bedrijf (1e spoor), dan wordt er een Re-integratie tweede spoor gestart. Percuris heeft re-integratieconsulenten in dienst die begeleiding geven bij Re-integratie Spoor 2.

Wat is Spoor 2?

Spoor 2 is een onderdeel van re-integratie en komt in beeld wanneer re-integratie bij de huidige werkgever (spoor 1) niet mogelijk blijkt. Die kan zijn in de eigen functie of in ander werk binnen de organisatie. Beide sporen kunnen naast elkaar lopen gedurende de eerste twee jaar na de eerste ziektedag. 

Het doel van een Spoor 2 traject is om de werknemer te helpen bij het vinden van werk bij een andere werkgever. Langdurig verzuim kan voor iedereen lastig zijn en er kunnen tegenslagen en teleurstellingen zijn geweest. Bij Percuris begrijpen we dit en daarom helpen we onze cliënten om te kijken naar de mogelijkheden. Ons Spoor 2 traject is gericht op een snelle terugkeer naar de arbeidsmarkt en het vervolg van de carrière.

Wanneer start een Spoor 2 traject?

Een Spoor 2 traject start wanneer een werknemer niet (volledig) kan terugkeren naar eigen werk of ander werk binnen de huidige werkgever. Dit is een wettelijke verplichting voor de werkgever en wordt meestal bepaald bij de eerstejaarsevaluatie of na een arbeidsdeskundig onderzoek. De werkgever heeft zes weken de tijd om een re-integratiebureau in te schakelen of het zelf samen met de werknemer te doen.

Welke vorm van begeleiding?

Unieke werkwijze Percuris

Een stabiele, fysieke en mentale gezondheid, gezonde voeding, sociale motivatie en een fijne werkomgeving leiden tot energieke, gemotiveerde mensen met het juiste werkvermogen. Daarom zetten we bij Percuris in op bewustwording en beweging om onze kandidaten te helpen bij het bereiken van hun doelen. 

Onze unieke werkwijze is gebaseerd op onze eigen kijk op het speelveld. We begrijpen dat fysieke, mentale en emotionele aspecten elkaar sterk beïnvloeden en niet beperkt blijven tot werk of privé. Bij Percuris kijken we daarom naar de totale mens en niet alleen naar het werkende individu, zowel in kleinere als complexere re-integratietrajecten. Dit resulteert in duurzame oplossingen voor zowel werknemers als werkgever in een Spoor 2 traject. 

Bij Percuris hebben we de expertise om een succesvol Spoor 2 traject te begeleiden. We zijn een ervaren re-integratiepartner en ons kleinschalige bureau stelt ons in staat om betrokken te zijn bij elke werknemer. Bij Percuris hanteren we een persoonlijke aanpak en leveren we maatwerk in onze trajecten.

Kennismaken?

Heeft u meer vragen over een Re-integratie Spoor 2- traject? Of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan contact op.