Werkfit UWV-trajecten

Ben je door ziekte of arbeidsongeschiktheid voor een langere tijd niet aan het werk geweest en ben je nog niet klaar om meteen te solliciteren? Dan kun je een Werkfit UWV-traject aanvragen bij het UWV. Percuris voert deze re-integratiedienst uit.

Wat is een Werkfit-traject

De re-integratiedienst Werkfit Maken is een re-integratietraject waarin mensen die al een lange tijd niet aan het werk geweest zijn, klaargestoomd worden voor de arbeidsmarkt. Een Werkfit maken-traject is vooral bedoeld voor mensen met een Wajong, WGA- of ZW-uitkering van het UWV.

Een Werkfit maken-traject kan gevolgd worden door een Naar Werk-traject als je klaar bent om te gaan solliciteren. Percuris kan in opdracht van het UVW beide re-integratietrajecten uitvoeren.

Wat levert een Werkfit maken-traject op?

  • Ritme & structuur: Een betekenisvolle dag begint met ritme en structuur. Een stevige basis om op terug te vallen wanneer afleiding op de loer ligt.
  • Nieuwe kansen: Samen met jou werken we aan het creëren van nieuwe kansen het optimaal benutten daarvan.
  • Doorzettingsvermogen: Problemen zijn er om op te lossen. Wij leren je te leren van tegenslag en er met dubbele kracht tegenaan te gaan.
  • Perspectief: Zonder perspectief is het lastig jezelf te motiveren. Wij bieden je een stip op de horizon: een doel om naar toe te werken.
  • Eigenwaarde: Gebrek aan eigenwaarde zorgt voor stilstand. Onze jobcoaches leren je jezelf te zien en te waarderen.
  • Zelfontwikkeling: Kleine stapjes vooruit zorgen voor een positieve modus en geven vertrouwen in de grotere uitdagingen.

Hoe ziet een Werkfit maken-traject eruit?

Een Werkfit maken-traject is altijd op maat. Dat betekent dat de jobcoach van Percuris met jou aan de slag gaat om te kijken wat je nodig hebt om weer te kunnen gaan solliciteren.

Misschien zie je er tegenop om aan de slag te moeten. Onze jobcoach helpt je met de drie kerncompetities die een Werkfit maken-traject volgens het UWV zou moeten bevatten:

  1. het verbeteren van je persoonlijke effectiviteit;
  2. het in beeld brengen van je arbeidsmarktpositie
  3. het versterken van je werknemersvaardigheden.

Over Percuris

Percuris is een gecertificeerde partner van het UWW voor re-integratie en jobcoaching. Wij zijn ervaren in het uitvoeren van complexe re-integratie-opdrachten, bijvoorbeeld voor mensen met psychische problemen, ADHD of een aan autisme verwante stoornis.

Percuris gelooft in ‘Gewoon doen werkt’. We stimuleren jou je eigen kansen te vergroten. Onze jobcoaches handelen altijd daadkrachtig en resultaatgericht. Daardoor zijn onze re-integratietrajecten succesvol.

Al onze re-integratiediensten worden uitgevoerd door ervaren jobcoaches die in jouw regio wonen en werken. Wij voldoen uiteraard aan alle richtlijnen en eisen van het UWV.

Heb je een Werkfit maken-traject gevolgd bij Percuris, dan wordt dit traject doorgaans gevolgd door een Naar Werk-traject. In dit traject helpen we je om de ideale baan te vinden, waarin jij kunt uitblinken.

Kennismaken?

Wil jij ook weer stapje dichter bij de arbeidsmarkt komen? Of wil je meer weten over een Werkfit- traject? Neem dan contact met ons op!