8 maart 2019

Beter re-integreren door middel van een MBTI-test

U bent door ziekte genoodzaakt ander werk te zoeken. Vervelend, want u werkt al geruime tijd voor een werkgever of in een branche waar u nu niet meer terecht kunt. Naar welke banen moet u gaan kijken? Percuris helpt werknemers door het afnemen van een MBTI-test.

De Meyer-Briggs Type Indicator is de best beargumenteerde persoonlijkheidstest die er bestaat. De test werd in de Tweede Wereldoorlog al ontwikkeld en is sindsdien miljoenen keren afgenomen en duizenden keren beschreven en onderzocht.

Hoe werkt de MBTI-test?

De MBTI-test is een combinatie van het invullen van een uitgebreide vragenlijst en een of meerdere gesprekken waarin u samen met de MBTI-coach de resultaten daarvan interpreteert voor uw persoonlijke functioneren. U hebt dus zelf ook een stem.

Het krachtige aan de MBTI-test is dat die inzicht geeft in uw persoonlijkheid: wie ben je in de basis? Het gaat daarbij om uw sterke punten, hoe dingen voor u werken, hoe u communiceert met anderen, wat u stress oplevert en handvatten hoe stress weg te nemen en wat u energie op levert… Zinvolle dingen om inzichtelijk te maken, als u terugkeren moet naar de werkvloer (spoor 1-traject)

“De Meyer-Briggs Type Indicator geeft aan waar uw sterke punten liggen, wat u stress op levert en wat u juist energie geeft.”

De uitslag van de MBTI-test biedt ook handvatten wanneer u een totaal nieuwe baan moet zoeken (spoor 2-traject). Uw re-integratiecoach heeft de beschikking tot een database met beroepstypen die ieder een MBTI-score vertegenwoordigen. Zo kunt u een baan zoeken bij uw MBTI-score of een gewenste functie naast uw eigen MBTI-profiel leggen.

Zelfvertrouwen

Een mooi bij-effect van de MBTI-test is dat u uw zelfvertrouwen erdoor terug kunt krijgen. Wanneer u vergeten bent wat u eigenlijk kunt en waar u eigenlijk goed in bent, haalt de test dat in u naar boven.

Het laatste wat u wilt is opnieuw stuklopen in uw baan. De MBTI-test helpt zowel u als uw toekomstige werkgever om u in te zetten op uw talenten en aangeboren vaardigheden. Door gebruik te maken van uw sterke kanten haalt de werkgever het beste in u naar boven en doet u die dingen die u van nature al “liggen”.

Wilt u graag een re-integratietraject met MBTI-test? Neemt u dan contact met ons op, middels het contactformulier. Wij helpen u graag!