3 april 2019

Re-integratiesamenwerking Zakelijk Zeist onderneemt

Elk bedrijf kan te maken krijgen met zieke werknemers. Wanneer een werknemer tijdelijk of langdurig dreigt uit te vallen, heeft een werkgever re-integratieverplichtingen. Bent u aangesloten bij Zakelijk Zeist Onderneemt en heeft u een zieke werknemer? Percuris kan u en uw medewerker ondersteunen tijdens zijn of haar re-integratie.

Als een werknemer wegens ziekte (langdurig) dreigt uit te vallen is dit erg vervelend voor de werkgever en voor de werknemer. Percuris is een re-integratiebureau is Zeist met jarenlange ervaring met complexe re-integratie.

‘’Voor zowel de werknemer als de werkgever is het erg vervelend als de werknemer ziek uitvalt’’

Re-integratie Spoor 1 en Re-integratie Spoor 2

Als een werknemer ziek is uitgevallen moet er eerst gekeken moeten worden wat de meest effectieve manier is om uw werknemer weer snel aan het werk te krijgen. Dit gebeurd door middel van een Arbeidsdeskundig onderzoek. Het onderzoek kant uitwijzen:

  1. Dat de werknemer kan terugkeren in zijn of haar eigen werk, met eventuele aanpassingen op de werkplek. Dit wordt een Re-integratie Spoor 1 genoemd.
  2. Dat de werknemer niet meer kan terugkeren naar zijn of haar eigen werk. Er wordt dan gekeken naar een andere functie bij een andere werkgever (Re-integratie Spoor 2)
‘’Bij een arbeidsdeskundig onderzoek worden de re-integratiemogelijkheden van de werknemer onderzocht’’

Voor de werkgever is het van belang dat de werknemer snel weer aan de slag gaat! Mocht een werkgever niet voldoende hebben gedaan aan de re-integratie van de werknemer, kan het UWV een Loonsanctie opleggen. Percuris neemt graag uw werk uit handen, en heeft wij hebben een groot netwerk in Zeist en omgeving.

Zakelijk Zeist Onderneemt

Zakelijk Zeist Onderneemt is een leidinggevende ondernemingsvereniging in Zeist. Zakelijk Zeist Onderneemt telt 178 leden waaronder grote ondernemingen, instellingen, bestuurders en MKB ondernemers.

Wijnand Groen (directeur) van Percuris is aangesloten bij Zakelijk Zeist. Als bestuurslid ZZO houdt Wijnand zich voornamelijk bezig om de MVO- bewustwording bij de overheid en ondernemers (stakeholders) te vergroten.

‘’Bij een arbeidsdeskundig onderzoek worden de re-integratiemogelijkheden van de werknemer onderzocht’’

Voor de leden van de ondernemersvereniging Zakelijk Zeist Onderneemt kan Percuris voor een gereduceerd tarief re-integratietrajecten uitvoeren. Percuris zorgt met duurzame begeleiding dat uw werknemer weer een nieuwe start kan maken in zijn of haar carrière.

Percuris helpt bij zieke werknemer

Percuris is een re-integratiebureau gevestigd aan de Amersfoortseweg 10 in Zeist. Wij bieden bedrijven in Zeist re-integratietrajecten op maat aan. Onze specialisatie ligt in het uitvoeren van complexe re-integratie voor werknemers met burn-out klachtenADHD, ADD, stoornissen in het autistische spectrum en depressie.

Percuris gelooft in ‘’Gewoon doen werkt’’. Door leren eigen kansen vergroten. Wij werken praktisch in aanpak en resultaatgericht. Re-integratie betekent bij ons de loopbaan weer opnieuw vorm geven.

Bent u aangesloten bij Zakelijk Zeist onderneemt en heeft u een zieke medewerker? Neem dan contact met ons op.