Runningtherapie

Ervaar jij wel eens klachten als: stress , een sombere stemming of angst, dan is runningtherapie misschien wel de remedie voor jou. Percuris werkt voor deze bewegingstherapie samen met Kariene Bolt. Ons doel is om ervoor te zorgen dat jij weer lekker in je vel zit.

Wat is runningtherapie

Runningtherapie is bedoeld om ervoor te zorgen dat je beter in je vel komt te zitten door regelmatig buiten te bewegen. Zo wordt er in deze bewegingstherapie onder begeleiding van Kariene Bolt in kleine groepjes gewerkt aan eigen opgestelde doelen.

Het groepsverband zorgt voor een leuke dynamiek, maar je merkt ook dat je veel steun kan ervaren van de andere mensen in de groep.

Runningtherapie helpt heel goed bij mensen die last hebben van (veel) stress of lusteloosheid. Ook angstklachten, een sombere stemming of slecht slapen kunnen hiermee opknappen. Mensen die moeilijk in beweging komen of last hebben van overgewicht kunnen ook veel baat hebben bij deze manier van bewegen.

Ervaring met hardlopen is bij runningtherapie helemaal niet nodig. Mensen kunnen vaak meer dan zij aanvankelijk dachten.

Voordelen van Runningtherapie

Iedereen weet dat beweging goed is voor je fysieke gezondheid, maar daarnaast kun je tijdens het volgen van Runningtherapie ook tal van andere voordelen ervaren, zoals:

  • Het verminderen van klachten als: stress, lusteloosheid, angst en somberheid
  • Het verbeteren van je slaap en ontspanning
  • Meer creativiteit, betere concentratie en een positievere stemming
  • Een voldaan gevoel door te werken aan je persoonlijke doelen

 

Gratis proeflessen

Wil je eerst ervaren of Runningtherapie wat voor jou kan zijn? Schrijf je dan in voor een gratis proefles. Inschrijven voor de gratis proefles kan via onderstaande link. Na jouw aanmelding nemen we contact met jou op.

Inschrijven gratis proefles

Hoe ziet de cursus eruit

Aan het begin van de Runningtherapie cursus krijg je een intake. Daarin stel je samen met de runningtherapeut je eigen doelen op. Denk aan: ‘’meer tijd creëren voor jezelf’’, ‘’beter leren luisteren naar je lichaam’’ of ‘’op zoek gaan naar je grenzen’’.

Ook volgt er een korte medische screening en zo nodig wordt er in overleg met jou contact opgenomen met jouw huisarts of fysiotherapeut.

Vervolgens ga je in een periode van 10 weken een aantal keer per week lopen op jouw eigen tempo, met de voor jou opgestelde doelen.

Je traint met Runningtherapie niet om steeds maar beter te worden, je wordt niet gepusht om een record te lopen of een goede wedstrijdtijd neer te zetten. Het belangrijkste is om met plezier en voldoening te gaan en blijven bewegen.

De cursus wordt in kleine groepjes gegeven waarbij je zult merken dat je veel steun kan ervaren van anderen. Het streven is om een loopschema te vinden dat voor jou geschikt is en dat je ook na de cursus zelf zal blijven volgen.

Zo wordt bewegen een vast onderdeel van je leven en pluk jij daar de vruchten van!

Start momenten & locatie

Vanaf begin 2022 starten we met de volgende 10-weekse cursus Runningtherapie.
Trainingstijden zijn:

  • dinsdag van 17.00 – 18.00 uur
  • vrijdag van 09.00 – 10.00 uur.

Startmomenten worden zo veel mogelijk in overleg met de deelnemers gekozen. Na jouw aanmelding nemen we contact met jou op.

De cursussen zullen starten als de groepen uit minimaal 3 deelnemers bestaan.

De cursus zal starten vanaf ons kantoor in Zeist, gelegen aan de Amersfoortseweg, klik hier voor een routebeschrijving.

Kosten

De 10-weekse cursus kost €395,-. Deelnemers van de gratis proefles die zich direct aanmelden voor de cursus krijgen 10% korting!

Benieuwd of je in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit een verzekeraar of de mogelijkheden om voor vergoeding vanuit een werkgever? Hier vind je meer informatie over vergoedingen.

Inschrijven Runningtherapie

Ben je na het lezen enthousiast geworden en wil je ook deelnemen aan Runnintherapie? Schrijf je in via de onderstaande knop. Voor eventuele vragen kun je ook contact met ons opnemen, wij beantwoorden jouw vragen graag!