20 juli 2022

Re-integratie na corona

Re-integratie is niet vanzelfsprekend. Zeker niet na langdurige coronaklachten. Wellicht zijn er nog beperkingen. Bij het maken van nieuwe toekomstplannen komen dan vragen en onzekerheden kijken. Ondersteuning van een re-integratiebureau helpt om helderheid te krijgen in de mogelijkheden.

Percuris is als re-integratiebureau al 15 jaar actief in omgeving Utrecht. Wij zijn gericht op kansen en mogelijkheden met als doel duurzame terugkeer naar de arbeidsmarkt. Om duurzaam te kunnen re-integreren helpen wij om actuele vaardigheden, mogelijkheden én valkuilen in kaart te brengen. We gaan samen aan de slag om antwoord te krijgen op de vragen ‘wie ben ik’, ‘wat wil ik’ en ‘wat kan ik’ nu. Re-integratie betekent bij ons de loopbaan opnieuw vorm geven. Stap voor stap werken we toe naar een baan die écht past, ook als een werknemer na long covid nog niet helemaal hersteld is.

Wat ons uniek maakt is dat wij bij Percuris graag kijken naar de totale mens in plaats van alleen naar het werkende individu. Immers: fysieke, mentale en emotionele aspecten beïnvloeden elkaar sterk en beperken zich niet alleen tot werk of privé. We zetten in op bewustwording én beweging om te komen tot duurzame resultaten voor zowel werknemer als werkgever.

Langdurige coronaklachten: long covid

Het coronavirus SARS-CoV-2, kortweg corona, veroorzaakt de ziekte COVID-19. Voor veel mensen lijken de klachten van corona relatief mild. Helaas is er een groeiende groep mensen die langdurige klachten heeft na een coronabesmetting. Deze langdurige klachten worden aangeduid met de term long covid, ‘PASC’ of post-covidsyndroom.

Ongewild lijkt de wereld van een werknemer met long covid (deels) stil te staan. Hoe kan je zorgen dat er beweging in komt?

Van klachten richting herstel van corona

De langdurige klachten na corona, zoals vermoeidheid, kortademigheid of spierpijn, maar ook concentratie- en geheugenproblemen, maken het lastiger om de fysieke en/of mentale fitheid weer op te bouwen. Het is daarbij belangrijk om een goede balans te vinden tussen de belasting (wat vraag je van je lichaam) en belastbaarheid (wat kan je lichaam aan) en hierin de eigen grenzen te (leren) kennen en te bewaken. Herstel na corona kost veel tijd; activiteiten moeten daarom rustig worden opgebouwd.

Re-integratie na corona – hoe pak je dat aan

Ook het werkende leven verdient aandacht in het post-covidtraject. Werken bevredigt immers ook behoeftes, zoals ergens goed in zijn en verbondenheid met collega’s.
Is een werknemer er aan toe (voorzichtig) te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn richting werk, dan kan in overleg met een bedrijfsarts en de werkgever een re-integratiebureau worden ingeschakeld.

Bij Percuris kijken wij samen naar de mogelijkheden en wat wel al kan.
Wij gaan samen met de werknemer op zoek naar de balans tussen belasting en belastbaarheid.

Vanuit ons gedachtengoed Bewustwording en Beweging gaan we eerst stilstaan om vanuit bewustwording in beweging te komen. Met inachtneming van de grenzen en wensen van de werknemer bepalen we de koers. Ieder traject bij ons is maatwerk.

Blij met de mooie spiegel, de goede vragen, het ‘to the point’ zijn en in relatief korte tijd veel werk verzetten samen. Zo fijn dat met afspraken flexibel werd ingespeeld op mijn mogelijkheden in verband met mijn beperkte concentratie. Blij met het meedenken en opstellen van twee zoekprofielen: 1 voor nu bij de start van mijn re-integratie waar ik na 2 jaar eindelijk aan toe kwam en 1 voor als alles ooit weer beter is…hopelijk.

Anoniem – succesvol begeleid naar passend werk na long covid

Unieke werkwijze Percuris

Door jarenlange ervaring als re-integratiebureau hebben wij bij Percuris een eigen kijk op het speelveld en een unieke werkwijze ontwikkeld.

Fysieke, mentale en emotionele aspecten beïnvloeden elkaar sterk en beperken zich niet alleen tot werk of privé. Daarom kijkt Percuris graag naar de totale mens in plaats van alleen naar het werkende individu, zowel in kleinere als complexe re-integratietrajecten, waaronder ook trajecten na long covid. Dit werpt zijn – duurzame – vruchten af voor zowel werknemers als werkgevers.

Wij geloven dat oog voor fysieke en mentale gezondheid, gezonde voeding, sociale motivatie en een fijne werkomgeving leidt tot (meer) energieke, gemotiveerde mensen met het juiste werkvermogen. We zetten daarom in op bewustwording én beweging.

Ervaar zelf deze krachtige combinatie van re-integratie, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Conclusie

Het inzetten van een re-integratiebureau is aan te raden wanneer er sprake is van langer verzuim. Professionele begeleiding garandeert een gefundeerd en verantwoord proces richting duurzaam werk. Dit is altijd in het belang van zowel de werknemer als de werkgever. Een re-integratiebureau adviseert en ondersteunt bij het nemen van de juiste stappen, op de juiste momenten.

Percuris heeft met 15 dienstjaren als re-integratiebureau ruime kennis, ervaring en bovendien een uitgebreid netwerk in de regio Utrecht. Percuris helpt mensen terug te keren op de werkvloer, ook na uitval door long covid. Hoe complex de situatie ook lijkt: onze ervaren coaches weten er raad mee.

Contact

Nieuwsgierig naar wat we voor jou kunnen betekenen? We komen graag met jou in contact. Bel ons op 030-303 0643 of mail ons op info@percuris.nl.