Jeanine: aan de slag achter de tralies

Jeanine (25) werkt bij de Dienst Justitiële inrichtingen (DJI). Gelukkig werkt ze niet echt achter de tralies, maar bij een onderdeel van de DJI. Doordat Jeanine in het Doelgroepenregister staat krijgt zij tijdens haar werk begeleiding van Wijnand Groen (jobcoach).

Maar hoe kom je terecht op zo’n bijzondere interessante werkplek? Jeanine wilde graag aan het werk en vroeg om hulp bij de gemeente. De gemeente stuurde haar de vacature voor deze interessante baan door en ze reageerde direct!

Werkgever Pernu nodigde haar daaropvolgend uit voor een gesprek. ”Ik was ontzettend zenuwachtig, want ik had een sollicitatie gesprek bij een hotel met Martijn. In eerste instantie kon ik hem niet eens vinden” grapt Jeanine. Het gesprek ging uiteindelijk hartstikke goed en ze werd direct aangenomen!

Aan de slag

Jeanine krijgt opdrachten van alle vestigingen van de DJI. Er zijn verschillende DJI locaties met in totaal 15000 personeel waardoor ze het dus erg druk kan krijgen. Ook krijgt ze opdrachten van Jeugddetenties, TBS klinieken en forensisch psychiatrische centrums.

Jeanine is begonnen door eerst een paar dagen mee te lopen tijdens de kerstperiode. Het was toen best wel druk. Op haar afdeling werkt ze samen met een erg leuke collega. ”Ik kan erg goed met haar samenwerken, het is ook erg fijn dat ze er is voor als er iets gebeurd”.

”Jeanine startte tijdens de kerstdagen de drukste tijd van het jaar”

Op 1 april werkte Jeanine voor het eerst alleen, maar opeens werkte niks meer. Het hele systeem lag eruit. Eerst dacht ze dat het een grap was. Ondanks alles is ze rustig gebleven en heeft ze het probleem zelf opgelost. ”Hier ben ik best wel trots op” geeft Jeanine aan.

Fantastische werkplek

Op de vraag wat Jeanine zo leuk vindt aan het werk bij de DJI verteld ze: ”Ik heb ontzettend leuke collega’s en iedereen staat voor je klaar, dat is erg belangrijk. En natuurlijk is het ook wel gaaf om te kunnen zeggen dat je op deze bijzondere werkplek werkt.”

Voor Jeanine is het af en toe niet makkelijk om te gaan werken. Ze heeft namelijk last van epilepsie en hartproblemen. Ze schaamt zich hier wel eens voor. Je ziet het niet als Jeanine een epilepsieaanval heeft, en daarom is ze soms bang dat mensen haar niet geloven.

”Ik schaam mij soms voor mijn epilepsie, ben bang dat mensen mij niet geloven”

Haar directe collega’s weten van haar epilepsie, om deze reden staat de deur van haar werkplek dan ook altijd open. Als Jeanine dan alleen is en zij een aanval krijgt, dan kunnen haar collega’s haar indien nodig snel helpen.

Met haar leidinggevende en collega’s zijn er goede afspraken gemaakt. Dit is erg fijn. Bij haar vorige werkgever was dit helaas niet vanzelfsprekend.

Begeleiding door Percuris

Doordat Jeanine in het Doelgroepenregister staat kan zij gebruik maken van een Jobcoach. Wijnand Groen (jobcoach van Percuris) begeleidt Jeanine op haar werkplek. ”Het is erg fijn om soms even met een buitenstaander te kletsen over het werk.” geeft ze aan. ”Ik vind het namelijk soms moeilijk om iets tegen mij collega’s te zeggen. Wijnand geeft dan tips over hoe ik dit het beste kan aanpakken. Ook moet ik soms wat gestructureerder werken.”

”Het is erg fijn om soms even met een buitenstaander te praten over het werk, vooral als je ergens mee zit”

Het gaat nu erg goed met Jeanine op het werk en haar collega’s zijn ook zeer tevreden. Op de vraag hoe Percuris haar verder nog kan helpen geeft ze aan: ”Ik zou graag nog een opleiding of cursus willen volgen. Ik hoop dat Wijnand hier nog tips over kan geven”.

Wat ze verder nog zou willen bereiken? Ze hoopt dat ze nog kan groeien in de functie door een opleiding te volgen. Ook zou ze nog graag willen trouwen met haar vriend. ”Trouwen in de Koepel gevangenis lijkt mij een leuke locatie” grapt ze.

Lijkt het jou ook leuk om op zo’n bijzondere werkplek te werken? Bekijk dan onze vacatures.

Of wil jij gebruik maken van een jobcoach? Neem dan contact met ons op!