Praktijkassessment

Door verschillende omstandigheden kan het zijn dat je voor langere tijd uit de running bent. Hierdoor weet je niet waar je staat in de arbeidsmarkt. Dan kan je er over nadenken om de Modulaire Re-integratiedienst: Praktijkassessment in te zetten.

Voor wie?

Als je voor een langere tijd niet hebt gewerkt, door bijvoorbeeld een ziekte of beperking, is het een grote stap om weer aan het werk te gaan. Wat vind je leuk? Wat zijn jouw competenties en waar sta je in de arbeidsmarkt? Dit zijn vragen waar je dan over moet gaan nadenken.

Voor mensen met een Wajong, WIA, WW of Ziektewet- uitkering van het UWV kan er de Modulaire Re-integratiedienst: Praktijkassessment ingezet worden.

Leren in de praktijk

Een Praktijkassessment in altijd op maat. Je krijgt een persoonlijke jobcoach van Percuris toegewezen die met jou aan de slag gaat in het traject.

Tijdens het Praktijkassessment gaan we samen, jouw kwaliteiten en vaardigheden in kaart brengen. Dit gaan we doen door middel van (persoonlijke) gesprekken en eventuele testen. Tijdens deze gesprekken zullen wij je ook leren de risico’s en hindernissen op tijd te herkennen en gaan we na hoe je deze het best kunt oplossen.

Percuris gelooft in ‘Gewoon doen werkt’, daarom gaan we in overleg met jou en het UWV op zoek naar een werkervaringsplek tijdens het Praktijkassessment. Onder deskundige begeleiding van de jobcoach kan je alvast werkritme en relevante werkerving opdoen.

Op deze manier kunnen wij goed onderzoeken waar jij werkelijk staat en kunnen wij jou tips geven bij jouw ontwikkelpunten.

Begeleiding bij Praktijkassessment

Percuris is een gecertificeerd partner van het UWV voor re-integratie en jobcoaching. Wij voeren ook de trajecten: Werkfit en Naar Werk uit.

Percuris is bijzonder succesvol als het gaat om Praktijkassessment. Dit komt omdat de jobcoaches zich richten naar de mogelijkheden en kansen van de kandidaat in plaats zich te richten op de beperkingen.

Wij bieden jou ondersteuning om de regie over jouw werkend leven weer op te pakken en zullen jou hierbij de benodigde tools aanreiken.

Onze jobcoaches zijn voornamelijk gespecialiseerd in complexe re-integratietrajecten. Hierbij kun je denken aan mensen met psychische klachten, ADHD of een autistische verwante stoornis.

En nu?

Wanneer is een Praktijkassessment succesvol? Wij vinden een Praktijkassessment succesvol als je klaar bent voor de volgende stap op de ladder! Dit kan bijvoorbeeld zijn als jij genoeg inzicht hebt gekregen over welke mogelijkheden er zijn, of je bent klaar voor een vervolgtraject.

Na een Praktijkassessment kunnen wij jou ook een vervolgtraject aanbieden zoals een Werkfit of Naar Werk traject.

Kennismaken?

Heb je nog vragen over onze werkwijze? of wil je meer weten wat de dienst Praktijkassessment inhoudt? Neem dan contact met ons op!