1 juni 2023

Jobcoaching en Autisme

Ben je op zoek naar jobcoaching voor mensen met autisme? Bij Percuris begrijpen we dat mensen met autisme dezelfde potentie hebben om succesvol te zijn in hun carrière als ieder anders. Helaas ervaren zij vaak specifieke uitdagingen bij het behouden van een baan. Hulp op de werkvloer biedt dan een oplossing. Onze gespecialiseerde jobcoaches zijn ervaren in het begeleiden van mensen met autisme. 

Autisme uit zich bij iedere persoon op verschillende manieren, maar dit hoeft geen belemmering te vormen voor werk. Het is vooral belangrijk om te weten welke ondersteuning je nodig hebt en hoe je dit op een constructieve manier kunt aangeven. Mensen met autisme bezitten vaak unieke kwaliteiten die waardevol kunnen zijn voor een bedrijf. Soms is begeleiding nodig om deze kwaliteiten optimaal te benutten. Een jobcoach van Percuris biedt begeleiding in de vorm van jobcoaching.

‘’Mensen met autisme hebben veel eigenschappen die waardevol kunnen zijn tijdens het werk. De jobcoaches van Percuris begeleiden de werknemer deze te gebruiken’’

Werkwijze van onze jobcoaching

Onze jobcoach stelt samen met jou en je werkgever een coaching plan op. Dit plan omvat de benodigde aanpassingen en mogelijkheden om je optimaal te laten functioneren. Vaak kunnen kleine aanpassingen al een groot verschil maken voor uw werkprestaties én werkplezier. Aspecten die lastig kunnen zijn voor mensen met autisme:

  • Sociale interactie;
  • Plannen en structureren;
  • Onder- of overgevoeligheid voor prikkels;
  • Veranderingen en/of onverwachte gebeurtenissen.

Onze jobcoach biedt persoonlijke begeleiding en kan zelfs met je meewerken, zodat hij/zij tijdig kan ondersteunen wanneer het even niet goed gaat. Tijdens de jobcoaching zal ook jouw talentontwikkeling aan bod komen. Onze jobcoach zal je helpen om jouw talenten optimaal te benutten.

Jobcoach van Percuris

Percuris heeft jarenlange ervaring in het coachen van mensen met autisme. Wij zijn een gecertificeerde partner van het UWV voor  re-integratie en jobcoaching en een erkende jobcoachorganisatie..
Als je werkt en te maken hebt met autisme, is het prettig om coaching te ontvangen van een jobcoach die bekend is met de uitdagingen die dit met zich meebrengt en begrip heeft voor jouw situatie.

Bij Percuris geloven we in “Ontdek wat werkt”. Wij stimuleren je om jouw eigen kansen te vergroten. Onze jobcoaches handelen altijd daadkrachtig en resultaatgericht, wat heeft geleid tot succesvolle jobcoachingstrajecten.

Wil je meer informatie over onze begeleiding bij autisme op de werkvloer? Neem dan contact met ons op. Onze jobcoaches staan voor je klaar.