21 februari 2019

Jobcoach Autisme

Werk vinden is niet zo moeilijk, maar het werk behouden wel. Vooral als je gediagnosticeerd bent met autisme.  Vaak is wat hulp op de werkvloer dan de oplossing! Als je autisme hebt en een Wajonguitkering of in het Doelgroepenregister staat, kun je gebruik maken van een jobcoach. Percuris heeft jobcoaches in dienst die gespecialiseerd zijn in het coachen van mensen met autisme.

Bij iedereen met een autistische stoornis uiten de beperkingen zich op verschillende manieren. Autisme hoeft voor het werk helemaal geen bezwaar te zijn, als je maar weet waar je goed in bent. Veel mensen met autisme hebben specifieke talenten wat waardevol kan zijn voor een bedrijf. Toch is begeleiding op de werkvloer dan fijn. Een jobcoach van Percuris geeft deze begeleiding in de vorm van Jobcoaching.

‘’Mensen met autisme hebben veel eigenschappen die waardevol kunnen zijn tijdens het werk. De jobcoaches van Percuris begeleiden de werknemer deze te gebruiken’’

Jobcoach Autisme

Een jobcoach van Percuris geeft Jobcoaching aan mensen met autisme op de werkvloer. De jobcoach autisme gaat samen met de werknemer en de werkgever een coachingsplan maken, waarin aangegeven word welke aanpassingen en mogelijkheden er zijn om de werknemer goed te laten functioneren.

Welke problemen met autisme kun je tegenkomen:

  • Het maken en onderhouden van sociale contacten met collega’s;
  • Moeite met spontaan reageren;
  • Vastzitten in het plannen en structureren;
  • Moeite met te veel prikkels;
  • Moeite met veranderingen en onverwachte gebeurtenissen.

De jobcoach van Percuris geeft coaching op de werkvloer. Dit betekent dat de jobcoach met jou meewerkt. Hierdoor kan de jobcoach jou op tijd begeleiden als het niet helemaal goed loopt. Ook zal tijdens de Jobcoaching naar voren komen wat jou talenten zijn.  De jobcoach van Percuris zal jou dan helpen om deze extra goed te gebruiken.

Succesverhaal autisme en jobcoaching

Jobcoach van Percuris

Percuris heeft jarenlange ervaring in het coachen van mensen met autisme. Percuris is een gecertificeerde partner van het UWV voor re-integratie en Jobcoaching en is een erkende jobcoachorganisatie.

Wanneer je werkt en te maken hebt met autisme, dan is het slim om coaching te krijgen van een jobcoach met verstand van zaken en begrip voor je situatie.

Percuris gelooft in ‘Gewoon doen werkt’. We stimuleren jou je eigen kansen te vergroten. Onze jobcoaches handelen altijd daadkrachtig en resultaatgericht. Daardoor zijn onze Jobcoaching trajecten succesvol.

Al onze jobcoach diensten worden uitgevoerd door ervaren jobcoaches die in jouw regio wonen en werken. Wij voldoen uiteraard aan alle richtlijnen en eisen van het UWV.

Heb je autisme en wil je wat ondersteuning hebben met werk? Neem dan contact met ons op.