Bevorderen Maatschappelijke Deelname

Aan de slag gaan lijkt nog heel ver weg als je het (nog) moeilijk vindt om onder de mensen te komen. De module Bevorderen Maatschappelijke Deelname is bedoeld om jou verder te helpen.

Samen aan de slag

In de module: Bevorderen Maatschappelijke Deelname gaan we je helpen om jou stapje voor stapje weer deel te laten nemen aan de maatschappij. Daarin begeleiden we je zorgvuldig. We zoeken telkens de balans tussen wat je zelfstandig kunt en waarin je hulp nodig hebt. We helpen je, moedigen je aan en we dagen je uit.

“In deze module zoeken we samen naar een dagbesteding waar jij gelukkig van wordt.”

In deze module zoeken we samen naar een dagbesteding waar jij gelukkig van wordt. Het kan zijn dat je een aantal uren vrijwilligerswerk gaat doen. Misschien vind je het leuk om te sporten of heb je een andere hobby die je samen met anderen kunt uitvoeren.

Het gaat niet zozeer om wát je doet: het gaat erom dat je in beweging komt en weer contacten maakt. Van alleen maar thuiszitten wordt niemand beter, tenslotte.

Wat leren wij jou?

Hoe zit een traject eruit?

Een traject Bevorderen Maatschappelijke Deelname is altijd op maat. Samen met jou eigen jobcoach ga je aan de slag.

Door middel van persoonlijke gesprekken geven wij jou handvatten om weer meer in beweging te komen en nieuwe contacten te leggen. Zo kom je steeds weer een stapje dichter bij de arbeidsmarkt.

Vind jij het fijner als de gesprekken in een vertrouwde omgeving plaatsvinden? Geen probleem, de jobcoaches doen ook aan huisbezoeken!

Voor wie is dit traject bedoeld?

Het kan zijn dat je een te grote afstand tot de arbeidsmarkt hebt gecreëerd, dat een re-integratietraject nog een te grote stap is. Hiervoor heeft het UWV de Modulaire re-integratiediensten ingevoerd. Hier valt de module: Bevorderen Maatschappelijke Deelname onder.

Deze modules zijn uitsluitend bedoeld voor mensen die een Wajong, WIA, WW of ziektewet- uitkering van het UWV ontvangen.

Na de Bevorderen Maatschappelijke Deelname kan je bij ons ook terecht voor een Werkfit of Naar Werk traject.

Kennismaken?

Heb je nog vragen over onze werkwijze? Of wil je meer informatie over de dienst Bevorderen Maatschappelijke Deelname? Neem dan contact met ons op!