Mindfulness training

Je bent klaar met de stress, maar weet niet hoe je dit kan verminderen. Laat je niet langer uit het veld slaan door veranderingen, prikkels en hoge prestatiedruk. Leer omgaan met de dagelijkse hectiek en sta weer met plezier en energie in het leven.

De training Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) is een praktische en ervaringsgerichte training die een positieve bijdrage levert aan je gezondheid, maar je ook effectiever leert omgaan met stress, veranderingen en uitdagingen. Deze wetenschappelijk bewezen mindfulness training is ook zeer geschikt als je op dit moment aan het re-integreren bent.

Gun jezelf de kans om te ervaren of het iets voor jou is en schrijf je nu in voor een vrijblijvende proefles!

Bewustwording

Met mindfulness leef je intenser en bewuster.

 

Door het ontwikkelen van de vaardigheden voor mindfulness – je volledig bewust zijn van het huidige moment – vang je stressprikkels eerder en beter op. In de training leer je een nieuwe manier van omgaan met oude patronen die je soms in de weg zitten. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je kunt beter je grenzen bewaken.

 

Hoe ziet de training er uit?

De mindfulness training is een praktische training voor het cultiveren van mindfulness als vaardigheid. Het is een echte training: je leert door te doen en je ontwikkelt vaardigheid door herhaling.

De training bestaat uit acht sessies van 2 uur: een periode die goed te overzien is en het is bewezen dat een dergelijke oefenperiode lang genoeg is voor blijvende effecten. Tijdens de sessies worden mindfulnessoefeningen gedaan en er komen op een praktische manier theoretische aspecten aan bod. Ook is er ruimte voor het bespreken van de ervaringen. Immers, door nauwkeurig naar je ervaringen te kijken wordt de opmerkzaamheid gestimuleerd en kunnen er inzichten ontstaan. Thuis oefenen maakt een belangrijk onderdeel van de training uit; het is van belang hiervoor tijdens de training dagelijks een half uur tot veertig minuten te reserveren.

Tijdens de acht bijeenkomsten leer je de theorie, doe je mindfulness oefeningen en deel je ervaringen onder leiding van een gecertificeerde mindfulness trainer. Je ontvangt een werkboek met uitleg, inspiratie en tips om de theorie thuis te verwerken en oefeningen te doen. Met mindfulness leg je de focus op mogelijkheden, veerkracht en meer ontspanning.

De training geeft uitleg over de thema’s en werkzame principes van mindfulness. We bieden inzichten omtrent de oorzaken van het verliezen van onze natuurlijke mindfulness met als gevolg stress, emotionele lasten of piekeren. In de training leren we je een nieuwe manier van omgaan met oude patronen die niet behulpzaam zijn. Iedere sessie heeft een eigen thema, zoals de automatische piloot herkennen, een andere basishouding, stress en stressreacties bewust beantwoorden, communicatie met aandacht. In de training kijk je hoe je goed voor jezelf kunt zorgen, ook na afloop.

‘Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet gebaat zou zijn bij meer mindfulness in zijn leven,’ zegt de ontwikkelaar van mindfulness training, Jon Kabat-Zinn.

Startmomenten, locatie en kosten

De bijeenkomsten vinden plaats op maandagochtend van 09.00 – 11.00 uur.

Je start de training met het volgen van een (gratis) proefles/introductieles. Een vrijblijvende proefles kun  je volgen op één van de volgende data:

  • 27 juni 2022
  • 4 juli 2022
  • 11 juli 2022
  • 18 juli 2022
  • 25 juli 2022

Na de introductieles kun je beslissen of deze training bij je past en kun je je officieel inschrijven voor de 8-weekse training die start in september.

De sessies vinden plaats op ons kantoor in Zeist, Amersfoortseweg 10.

De kosten voor de 8-weekse training bedragen 350 euro.

Inschrijven Mindfulness training

Ben je enthousiast geworden en wil je ervaren of de Mindfulness training iets voor jou is? Schrijf je dan in voor een gratis introductieles via onderstaande knop.

Voor eventuele vragen kun je uiteraard contact met ons opnemen; wij beantwoorden jouw vragen graag.