Mike- Jobcoaching

Mike heeft een opleiding gevolgd als assistent-greenkeeper, maar komt niet uit de verf bij zijn huidige werkgever. De werkdruk ligt er hoog en Mike kan dat eigenlijk niet aan. Zijn begeleider vindt hij aardig, maar de klik met andere collega’s ontbreekt.

Percuris vindt voor hem een nieuwe baan bij Domeinen Roerende Zaken. Dit oude defensieterrein wordt gebruikt om door de Belastingdienst in beslag genomen auto’s op te slaan.

Mike is vanaf dag 1 enthousiast over zijn nieuwe baan. Hij mag nieuwe werkkleding uitzoeken en wordt hartelijk welkom geheten door zijn nieuwe collega’s.

Warm welkom

Dat warme welkom is door Percuris nauwkeurig georkestreerd. Zijn jobcoach heeft al voor zijn komst een kleine presentatie gegeven aan zijn toekomstige collega’s over Mike’s achtergrond, over waar hij moeite mee heeft en waar zijn talenten liggen. Die presentatie zorgt voor meer begrip en betere communicatie naar Mike.

“Wij zijn ontzettend trots op Mike en zijn erg blij dat hij zijn plek heeft gevonden. Hierdoor gaat het thuis een stuk beter en heeft hij ook weer de energie om s’ avonds wat te doen.” – vader van Mike

Zijn werk bestaat uit terreinonderhoud, maar Mike krijgt ook logistieke taken. Hij heeft een heftruckcertificaat en mag bij De Domeinen ook de heftruck op. Bovendien krijgt een cursus autopoetsen. Een afwisselende job dus.

Vast aanspreekpunt

Belangrijk voor Mike is dat hij een vast aanspreekpunt heeft binnen het team van collega’s, voor als hij iets niet begrijpt of als het even niet super gaat. Gelukkig heeft zijn werkgever een collega aangewezen die een goede match is met Mike. Samen hebben ze veel lol en maken meters.

De gemeente zorgt ervoor dat Mike ook coaching on the job krijgt in zijn nieuwe baan. Zijn jobcoach van Percuris bezoekt hem geregeld en steekt dan gelijk de handen uit de mouwen. Samen aan het werk zijn zorgt voor een goede sfeer en goede gesprekken. Mike leert deze gesprekken zelf voor te bereiden en input te leveren. Als hij ergens mee zit leert hij dat onder ogen zien en bespreekbaar maken.

Succes

Ook de Mike’s baan is een succes. Hij krijgt langzaam maar zeker meer taken en verantwoordelijkheden. Hij verbetert zijn computer-skills. Vaardigheden waar hij in het dagelijks leven ook nog wat aan heeft dus. Opnieuw een geslaagde match!