8 maart 2021

Werkfit en Autisme

Een Werkfit traject is bedoeld voor uitkeringsgerechtigden waarbij de stap te groot is om meteen terug te keren op de arbeidsmarkt. Heb jij een Wajong, WIA- of Ziektewet uitkering van het UWV? Dan kan je een Werkfit traject volgen.  Percuris heeft zicht gespecialiseerd in Werkfit trajecten voor mensen met autisme.

Werkfit en autisme

Een Werkfit traject is bedoeld voor mensen die voor een langere tijd niet hebben gewerkt.  Je wordt dan als het ware klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Het kan best moeilijk en stressvol zijn om deze stappen te ondernemen. Als je autisme is het prettig als je hier begeleiding in krijgt.

Mensen met autisme kunnen onderling sterk van elkaar verschillen. Vaak kan iemand met autisme goed meekomen met de rest van de mensen. Echter kan hij of zij meer problemen ervaren met sociaal contact en/ of communicatie. Vaak verwerkt iemand met autisme binnenkomende informatie op een andere manier, waardoor bepaalde prikkels gevoelig kunnen zijn of dat andere prikkels juist nauwelijks opgemerkt worden.

Tijdens een Werkfit traject brengen we jouw waardevolle eigenschappen naar voren, deze eigenschappen gaan we gebruiken om het traject succesvol te laten verlopen. Ook gaan we samen kijken waar jouw valkuilen liggen en hoe jij hier mee om kan gaan.

Wat houdt een Werkfit-traject in?

Een Werkfit traject bij Percuris is altijd op maat. Tijdens het traject word je één-op één begeleid door een vaste re-integratieconsulent. Tijdens een intake gesprek bepaal je samen met de consulent welke ondersteuning je nodig hebt en welke doelen je wilt behalen. Naar aanleiding van het intake gesprek stelt de consulent een re-integratieplan op.

Als je autisme hebt zie je er misschien tegenop op om aan de slag te moeten. Percuris hoopt met het inzetten van drie kerncompetenties in het Werkfit traject je een handje te helpen:

  • In kaart brengen van de arbeidsmarktpositie
    We brengen functies en mogelijkheden in kaart aan de hand van jouw capaciteiten en kwaliteiten. Daarna gaan we kijken welke functies hier bij passen. Weet je nog niet wat je precies wilt? Geen probleem. Wij bieden digitale interesse- en vaardigheden testen aan.
  • Verbeteren persoonlijke effectiviteit
    Waar ben je al goed in en hoe kan je dit nog beter gaan inzetten? Waar loop je tegen aan en hoe ga je hier meer om? Samen met je coach ga je kijken wat je nodig hebt om je doelen te bereiken. Je wordt de beste versie van jezelf.
  • Versterken van de werknemersvaardigheden
    Werknemersvaardigheden zijn belangrijk om zo mee deel te kunnen nemen aan de arbeidsmarkt. Om deze vaardigheden te vergroten kunnen we samen met jou een werkervaringsplek zoeken waar je interesses liggen. Wij hebben veel connecties in verschillende branches.

Een Werkfit traject is succesvol als je stappen kan ondernemen richting betaalde arbeid. Dit kan bijvoorbeeld als je een werkervaringsplek hebt.

Goede begeleiding is belangrijk

Percuris heeft jarenlange ervaring in het coachen van mensen met autisme, door studie, bijscholing en ervaring.

Wanneer je autisme hebt is het fijn als je begeleiding krijgt van een coach die verstand heeft van zaken en begrip voor je situatie.

Percuris is al jarenlang een gecertificeerd partner van het UWV voor re-integratie. Ook is Percuris een erkende jobcoachorganisatie van het UWV.

Percuris gelooft in ‘Gewoon doen werkt’. We stimuleren jou door je eigen kansen te vergroten. Onze jobcoaches handelen daadkrachtig en resultaatgericht. Dit maakt onze trajecten succesvol.

Al onze jobcoach diensten worden uitgevoerd door ervaren jobcoaches die in jouw regio wonen en werken. Wij voldoen uiteraard aan alle richtlijnen en eisen van het UWV.

Heb je autisme en wil je ondersteuning in een Werkfit traject? Neem dan contact met ons op.