1 juni 2023

Even voorstellen: Robert Kerling, mede-eigenaar van Percuris per 1 januari 2023

Hoe ben je ooit aan je werkende carrière begonnen?

Als je een laatbloeier in het leven zoekt, hier is er één. Niet geremd door enige voorkennis over een solide maatschappelijke carrièreplanning heeft het leven me veel mogen brengen. Aan het begin heb ik me weliswaar maatschappelijk wat toegespitst, het was vooral de semi topsport die me trok. De intensiteit, de groei en ontwikkeling, de passie, het samenwerken met mensen/kinderen….het zijn de elementen waardoor ik me levend voel. Alleen die sport en zeker in het volleybal…dat verdient niet veel.

Hoe kwam je vervolgens in de re-integratie terecht?

Toen mijn zus me erop attendeerde dat ik misschien iets zou kunnen doen met mijn drs. psychologie, is een nieuwe carrière gestart. Eerst via Pernu in dienst bij Percuris, werkend in de re-integratie. Vol passie en energie, zoals ik in de sport al gewend was, maar nu op een mooiere manier voor de mens. En dat blijkt een combinatie die past.

Waarom ben je mede-eigenaar geworden van percuris?

Het vervolg was de stap naar zelfstandig ondernemen als zzp-er. In deze periode heb ik me gespecialiseerd in de MBTI om de psychische kern van de mens centraal te zetten. Hier heb ik ook de rol als psycholoog opgepakt. Eerst behandelend voor Master Arbo, later ook voor PsyNed. Daarnaast  ben ik samen met mijn zus ook bedrijfstrainingen gaan verzorgen. We zijn een goed team!

Toen de vraag kwam of ik mede-eigenaar wilde worden bij Percuris was dit dé vervolgstap in deze ontwikkeling. Om samen met een mooi team meer voor mensen te kunnen betekenen, dat is precies wat ik altijd heb gewild. Het begin van een nieuwe reis en, wie weet waar dit naar toe gaat!

Hoe ervaar je de nieuwe samenwerking als mede-eigenaar?

Tja, dan heb je ineens een zakelijke partner en gesprekken over de financiële huishouding. Dat is even wennen. 

Die samenwerking is voor mij echter wel heel fijn. Sjoerd beschouw ik als een plezierige zakenmens en hij heeft juist díe kwaliteiten die mij helpen om mijn energie en passie te richten. Uiteraard breng ik ervaring en kwaliteiten mee, maar om een grotere organisatie goed te laten lopen is hij eigenlijk onmisbaar (niet doorvertellen). Die kwaliteiten en simpelweg om wie hij is als mens, dat is wat ik in hem waardeer.

Wat is jouw visie voor percuris?

Als we elkaar beter begrijpen, kunnen we elkaar beter versterken. Begrip is in mijn visie de kern om sneller tot een goed resultaat te komen. In onze dienstverlening(en) staat dit begrip voorop. En als we elkaar beter begrijpen….daar wordt de wereld ook een stukje leuker van.