28 november 2022

Re-integreer succesvol met een jobcoach

De jobcoach: je ruggensteun bij re-integratie

Loop je vast in je huidige baan door te veel werkstress? Of wil je terugkeren naar je werkplek na een burn-out? Dan kan een jobcoach je helpen om weer met zelfvertrouwen en plezier aan de slag te gaan. Ontdek daarom wat een jobcoach voor je re-integratie kan betekenen.

Wat is een jobcoach?

Een jobcoach speelt een centrale rol bij mensen die door omstandigheden niet goed kunnen functioneren in hun huidige baan. Denk bijvoorbeeld aan chronische aandoeningen of psychische klachten. 

Er zijn twee manieren waarop een jobcoach je kan ondersteunen. De eerste is om je te helpen je huidige baan te behouden. De tweede methode is om je weer succesvol terug te begeleiden naar je eigen functie en werkplek. 

De jobcoach versus de loopbaancoach

Naast de jobcoach heb je ook de loopbaancoach. Je zou misschien denken dat deze coaches hetzelfde takenpakket hebben, maar er is echt een verschil. Een loopbaancoach begeleidt je bij het zoekproces naar je ideale beroep en een geschikte baan. Denk bijvoorbeeld aan iemand die een carrièreswitch wil maken of een hogere functie zoekt. Heb je de ideale vacature gevonden en heb je met succes gesolliciteerd? Dan is het werk voor de loopbaancoach klaar. 

Een jobcoach heeft echter een andere aanpak. Deze helpt je niet om de juiste werkplek te vinden, maar ondersteunt je op het moment dat je al een baan hebt. Het doel van een jobcoach is namelijk om te zorgen dat je je goed voelt op je werkplek, dat je je baan houdt en succesvol blijft deelnemen aan het arbeidsproces

‘Na mijn diagnose ASS vielen er voor mij dingen op zijn plek en heb ik hulp gezocht. Percuris heeft mij geholpen om weer plezier in mijn werk te vinden. Het is nu geen dagelijkse strijd meer’ Bianca / Werknemer 

Jobcoach en re-integratie: ondersteuning na een burn-out

Zit je door een burn-out thuis? Dan is een jobcoach een belangrijke schakel voor je re-integratie. Zo kun je belemmerd worden door angsten en emoties. Met de hulp van een jobcoach sta je niet alleen voor al deze gevoelens. Daarbij helpt hij je om de oorzaken van je burn-out weg te nemen en een terugval te voorkomen. Hoeveel werkdruk kun je aan? En hoe zou je het liefste werken? Dit zijn vragen waarop de jobcoach bij een re-integratie samen met jou de antwoorden ontdekt.

Profiteer van de hulp van een jobcoach van Percuris

Kies je voor een jobcoach van Percuris? Dan gaat deze als volgt te werk. Om je re-integratie zo succesvol mogelijk te laten verlopen, maakt de jobcoach samen met je werkgever eerst een plan. Hierin staat welke aanpassingen en hulpmiddelen worden ingezet. Is dat in orde? Dan kun je samen met je jobcoach naar je werkplek. Daar krijg je ondersteuning en training, zodat je zo min mogelijk belemmerd wordt door eventuele obstakels. Ook bij de gesprekken met je werkgever kun je rekenen op de hulp van de jobcoach van Percuris. 

‘Percuris heeft een belangrijke rol gespeeld in de begeleiding van een werknemer met psychische klachten. Wij liepen vast. In de samenwerking kregen wij als werkgever én de werknemer concrete en passende vaardigheden en hulpmiddelen aangereikt’ Bastiaan / Werkgever

Maak kennis met de unieke werkwijze van Percuris

‘Voor nieuw perspectief’ is ons motto. Dat houdt in dat je een daadkrachtige en resultaatgerichte aanpak krijgt van onze jobcoach. Daarbij stimuleren we je om je eigen kansen te vergroten. Dat deze methode werkt, heeft zich bewezen door onze succesvolle coachingstrajecten.

Voorkom een terugval met een jobcoach voor re-integratie

Het succesvol terugkeren op je werk na een burn-out wordt met de hulp van een jobcoach een stuk makkelijker. Bovendien kun je zo een terugval voorkomen en weer met plezier je werk doen. Dus zit je nu in een situatie waarin je na een burn-out weer aan de slag wil of moet? Neem dan snel contact op met Percuris en profiteer van de effectieve hulp van onze jobcoach voor je re-integratie.