21 september 2022

Re-integratie van mensen met ADD

Bent u gediagnostiseerd met ADD en moet u re-integreren? Dan kunt u hinder ervaren van uw aandoening. Gelukkig kan Percuris u helpen.

Wanneer u ADD heeft is het lastig voor u om zich te focussen en de aandacht erbij te houden. In werksituaties is het lastig om dingen gedaan te krijgen, zeker als u werken moet in een ruimte waarin meerdere mensen bellen of overleg plegen.

Er tegenop zien

Komt u vanuit een uitkeringssituatie en moet u weer aan de slag dan kan ADD u in de weg zitten. Het opstellen van een sollicitatiebrief kan een onoverkomelijke drempel lijken en het zoeken naar vacatures kan u moeite kosten. Wellicht maakt u zich zorgen over hoe u overkomt op sollicitatiegesprekken.

Ook wanneer u al wel een baan heeft, maar uit een situatie van langdurig verzuim komt is ADD er vaak de oorzaak van dat u tegen het hele re-integratietraject opziet. Goede begeleiding bij de terugkeer op uw werkplek is daarom essentieel, zowel voor u als soms ook voor uw werkgever.

Goede begeleiding

Percuris heeft jarenlange ervaring met re-integratie na complex verzuim. Veel van onze jobcoaches hebben een achtergrond in de psychische hulpverlening, waardoor veel kennis in huis hebben van ADD, ADHD, autisme en ander psychische aandoeningen die re-integratie lastig maken.

Wanneer u wilt re-integreren met ADD, dan is het slim om een jobcoach in te schakelen met verstand van zaken en begrip voor uw situatie.

Percuris begeleidde al veel mensen met ADD bij terugkeer op de werkplek. Ons motto is: “Gewoon doen werkt”. Wij helpen u aan de slag en zorgen ervoor dat uw terugkeer op de werkvloer ook op de langetermijn een succes is door goede begeleiding.

Heb je vragen over re-integratie met ADD neem dan contact met ons op.

Kennismakingsgesprek