25 januari 2018

Re-integratie en faalangst

Wanneer u maanden of zelfs jaren niet gewerkt hebt, is terugkeren op de werkvloer soms een stressvolle activiteit. Wellicht bent u onzeker over uw vermogen om te werken. Percuris weet alles van re-integratie en faalangst.

Faalangst is een van de grote oorzaken voor ziekteverzuim in Nederland. Cijfers zeggen dat ongeveer 10% van de werkenden hier in meerdere of mindere mate last van heeft. Wanneer u moet re-integreren kan faalangst roet in het eten gooien bij sollicitatiegesprekken en ook bij het schrijven van een sollicitatiebrief.

De jobcoaches van Percuris hebben veel ervaring in het begeleiden van mensen met faalangst.

Gelukkig hebben de jobcoaches van Percuris veel ervaring in het begeleiden van mensen met faalangst bij het re-integreren.

Wilt u meer weten over re-integratietrajecten voor mensen met faalangst?
Neem dan contact op met ons.

Wat is faalangst?

Mensen met faalangst willen het graag goed doen. Zij zijn vaak perfectionistisch en stellen hoge eisen aan zichzelf. Als u faalangst heeft, schiet u hier vaak in door en de zenuwen zorgen ervoor dat u slechter gaat presteren of taken gaat vermijden.

Faalangst is herkenbaar aan lichamelijke kenmerken (transpireren, trillen, rood worden, misselijkheid, hyperventilatie) en aan psychische kenmerken (slechte concentratie, piekeren, een laag zelfbeeld) en als laatste aan gedragskenmerken (vragen om bevestiging, vermijden van taken, ziekteverzuim, agressie, clownesk gedrag)

Hoe kan Percuris u helpen?

Percuris gelooft in ‘Gewoon doen werkt’. Wij gaan ervan uit dat de enige manier om uw faalangst te overwinnen is: gewoon beginnen. Door het zetten van stappen en het vieren van elk succes – hoe klein ook – krijgt u meer zelfverzekerdheid bij het solliciteren en functioneren in uw nieuwe baan.

Het markeren van succes zorgt voor meer zelfvertrouwen.

Toch gooien we u niet zomaar in het diepe. We begeleiden u juist bij elke stap van het proces en ondersteunen waar u dat nodig heeft.

Onze aanpak kenmerkt zich zowel door praktische begeleiding bij het zoeken naar een baan en het solliciteren, als door effectieve aanpak van uw faalangst rondom werk en werken.

Hoe ziet een faalangst re-integratietraject eruit?

Het traject start doorgaans met een of meerdere kennismakingsgesprekken bij u thuis. Hebben wij een geschikte baan voor u gevonden, dan kan uw jobcoach desgewenst meegaan naar het sollicitatiegesprek.

Bent u aangenomen in een nieuwe functie dan kunnen wij u vaak ook coaching on the job aanbieden. Wij coachen u dan in uw nieuwe baan zodat u een goede start kunt maken en uw angsten ten aanzien van het werk begeleid overwinnen kan.

Wilt u meer weten over re-integratie voor mensen met faalangst? Neem dan contact op met ons.