28 juni 2018

Percuris adopteert zieke ezel Shrek

Zieke, verwaarloosde, mishandelde en bejaarde ezels vinden in de Ezelsociëteit Zeist een plek waar ze een rustig en goed verzorgd leventje kunnen leven. Percuris sponsort dit sympathieke project door het “adopteren” van ezel Shrek.

Shrek en zijn broer Charlie komen uit België. Shrek is een ezel op leeftijd (geboren in 2001) en had al geruime tijd lichamelijke klachten.

Toen de Ezelsociëteit hem voor het eerst kwam bezoeken was hij een armzalig hoopje ellende: graatmager, voortdurend koortsig, met wonden en korstjes op zijn vacht.

Zijn vorige eigenaresse wist daar geen raad mee en was blij met de opvang die de Ezelsociëteit kon bieden. Zodoende verhuisden Shrek en Charlie naar Zeist.

shrek 1

shrek 1

Auto-imuumziekte

Na onderzoek bleek dat Shrek een auto-imuumziekte heeft. Gelukkig zijn daar medicijnen voor beschikbaar en deze medicijnen sloegen goed aan bij Shrek. Zo lang hij goed verzorgd wordt, gaat het redelijk met hem. Hij is al niet meer zo graatmager en een stuk vrolijker en knuffeliger dan bij zijn aankomst.

Shrek en de andere ezels worden door vrijwilligers verzorgd, maar zijn voedsel en medicijnen kosten veel geld. Sinds 2018 sponsort Percuris daarom deze ezel. MasterArbo tekende voor de sponsoring van broertje Charlie.

Meer over de ezelopvang

shrek2

shrek2