20 februari 2019

Ontwikkeladvies 45 plussers

U hebt het erg naar uw zin op het werk: Leuke collega’s, fijn salaris en werk waar u goed in bent. Toch wordt u een jaartje ouder en veranderen er veel dingen op het werk. Dan kan het zijn dat u gaat denken: is dit wel wat ik wil blijven doen tot mijn pensioen? Als u 45 jaar of ouder bent kunt u gebruik maken van het Ontwikkeladvies 45 plussers. Percuris heeft Loopbaanadviseurs die deze  ontwikkeladviezen uitvoeren.

Ruim 25.000 werkenden die 45 jaar of ouder zijn, kunnen zich aanmelden voor het Ontwikkeladvies 45 plussers. Samen met een Loopbaanadviseur gaat u aan de slag aan uw persoonlijk Ontwikkeladvies. En bepaalt u welke stappen er ondernomen moeten worden om gezond en werkend de pensioen leeftijd te bereiken.

Waarom Ontwikkeladvies 45 plussers?

Hoe zou mijn werk er over 10 jaar uitzien? Bestaat mijn baan dan nog wel? Hoe kan ik het werk leuk houden? Dit zijn vragen die u zichzelf gaat stellen als u ouder wordt. Hiervoor heeft de overheid het ontwikkeladvies 45 plussers gemaakt. Het Ontwikkeladvies 45 plussers is een subsidieregeling die iedereen die 45 jaar of ouder is kan aanvragen. U krijgt dan kosteloos op maat gemaakt advies van een Loopbaanadviseur. Er word gekeken naar:

  • Uw persoonlijke kwaliteiten en behoefte;
  • Uw zorgen en kansen op de arbeidsmarkt;
  • En wat de mogelijkheden zijn om er voor te zorgen dat u werkend uw AOW-leeftijd haalt.

U zult persoonlijke begeleiding hebben van in totaal 4 uur. Na het ontwikkeladvies 45 plussers zult u een beter beeld hebben in wat u wilt en kunt.

Wie kan er gebruik maken van het Ontwikkeladvies 45 plussers?

Bent u 45 jaar of ouder en ben je op dit moment werkzaam? Dan kunt u gebruik maken van het Ontwikkeladvies 45 plussers. Sinds 1 januari 2019 mogen alle beroepsgroepen meedoen! Het is wel noodzakelijk dat u gemiddeld minimaal 12 uur per week werkzaam bent.

Als u deelneemt aan het Ontwikkeladvies 45 plussers is dit geheel op vrijwillige basis. Wat u met je Loopbaanadviseur bespreekt tijdens het Ontwikkelplan blijft tussen jullie. Uw werkgever wordt dus niet geïnformeerd en hoeft niet te weten dat u gebruik maakt van het Ontwikkeladvies 45 plussers. Het mag natuurlijk wel.

Als u werkloos bent of vanwege ziekte niet meer werkzaam bent geldt de subsidie Ontwikkeladvies 45 plussers helaas niet.

Loopbaanadviseurs van Percuris

Percuris heeft Loopbaanadviseurs in dienst die veel inzicht hebben in de snelle verandering van de arbeidsmarkt. Het kantoor van Percuris B.V. is gevestigd in de prachtige omgeving van Zeist. Echter voeren de Loopbaanadviseurs de Ontwikkeladvies 45 plussers uit door het hele land.

Zelf hoeft u niet zoveel te doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies 45 plussers. Het belangrijkste is dat u zich bij ons aanmeld. Wij zullen dan controleren of u in aanmerking komt voor het Ontwikkeladvies 45 plussers. Komt u in aanmerking? Dan zullen wij de aanvraag verder regelen.

Wilt u gebruik maken van het Ontwikkeladvies 45 plussers? Neem dan contact op.