7 juni 2023

MBTI bedrijfstraining voor gemeente Rotterdam

In de periode februari-maart 2023 hebben we de eer gehad om een MBTI-training voor de gemeente Rotterdam te verzorgen. Het doel was om collega’s inzicht te geven in onderlinge kwaliteiten en deze bij elkaar te herkennen. We hebben de training aangeboden voor zowel het management als binnen het team. Het uitgangspunt was de samenwerking te versterken door jezelf en elkaar beter te leren kennen. MBTI is een instrument wat persoonlijke voorkeuren in kaart brengt en handvatten geeft hoe elkaars voorkeuren op een positieve manier in te zetten. Als we dit beter (h)erkennen zijn we beter in staat om te werken op een manier die bij ons past. Tijdens deze training maken we direct een concrete vertaling naar de praktijk. We zetten samen de eerste stappen om de nieuwe inzichten praktisch toe te passen.

De training is toegespitst op de verschillende voorkeuren binnen de teams en de beleving van collega’s. Hoe kan je elkaars voorkeuren op een positieve manier inzetten? Tijdens deze training maken we direct een concrete vertaling naar de praktijk. We zetten samen de eerste stappen om de nieuwe inzichten praktisch toe te passen. 

Het is altijd fijn om te zien dat er een positieve dynamiek ontstaat tijdens een training. Er is vaak sprake van herkenning bij elkaar als we achterliggende drijfveren of motieven weten van gedrag. Dat was bij de Gemeente Rotterdam ook het geval. Er is serieus gewerkt, maar ook veel gelachen!

“Er zijn veel trainingen waarin je jezelf beter leert kennen. Het sterke aan deze training is dat je de kwaliteiten van je collega’s leert herkennen. En dat is minstens zo belangrijk voor samenwerking in teams!”
Rinske van Gosliga

In onze ogen is de training bijzonder effectief geweest en heeft het bijgedragen aan een werkvloer die past bij de toekomst. Wij bedanken de Gemeente Rotterdam voor een mooie opdracht en fijne samenwerking!

Wij train(d)en ook:

 

Wil je meer informatie over onze bedrijfstrainingen? Neem dan contact met ons op.