Carlos: aan de slag als kok- Naar Werk

Carlos (30) werkt als kok bij Hotel Mitland en heeft een Wajong-uitkering. Voordat Carlos hier aan de slag ging, deed hij al veel ervaring op als kok bij diverse andere restaurants. Dat is niet altijd even makkelijk geweest. Olaf en Ivar (jobcoaches bij Percuris) hebben Carlos geholpen met een Naar Werk-traject en Jobcoaching.

De eerste ervaring die Carlos opdeed als kok was in 2010 bij een grote zorginstelling in Zeist. Hier werkte hij maar liefst vijf jaar lang! In 2010 heeft hij een opleiding gevolgd voor Basis Kok, maar helaas zakte hij net voor zijn examen. Hij baalde hier ontzettend van, maar omdat hij zo’n fijne baan had, ging hij liever werken dan opnieuw examen doen. Totdat hij wegbezuinigd werd.

Onzekere tijd

Carlos moest op zoek naar een nieuwe baan. Bij verschillende horecagelegenheden werkte hij steeds op tijdelijke basis. ”Dit maakt je erg onzeker en geeft een deuk in je zelfvertrouwen” vertelt Carlos. Ondertussen wilde hij wel graag zijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten en begon weer aan zijn opleiding tot Basis kok niveau 2 terwijl hij begeleid werd door Olaf.

”Carlos overtrof alle verwachtingen slaagde voor zijn diploma als Basis Kok.”

Doordat hij al bekend was met de Jobcoaching van Percuris kwam hij bij Percuris in een ”Naar Werk- traject”. Carlos vond uiteindelijk een vacature bij Hotel Mitland als kok. Hij ging solliciteren en binnen een week mocht hij op tweede gesprek komen.

Topprestatie

Carlos vertelde de werkgever van zijn Wajong achtergrond. Maar dit maakte de werkgever helemaal niets uit. Iedereen krijgt gelijke kansen. Carlos begon in een Proefplaatsing van twee maanden en daarna mocht hij zijn 7 maanden-contract tekenen. De jobcoach kwam af en toe langs bij Carlos om te kijken hoe het met hem ging en gaf hem tips.

Doordat Carlos een topprestatie levert in de keuken en gastvrij is voor zijn klanten mag hij nu een contractverlenging gaan tekenen!

Percuris & Jobcoaching

Tijdens zijn werk bij Hotel Mitland wordt Carlos gecoacht door Percuris. Hij maakt hier nog steeds graag gebruik van omdat hij soms graag wil sparren over dingen die hij tijdens het werken tegenkomt. Zo heeft hij binnenkort een functioneringsgesprek. Hier kan hij nog wat onzeker over zijn. Als je dan iemand hebt om hierover te praten is het erg fijn.

”Sparren met een jobcoach over bepaalde dingen is erg fijn!.”

Carlos heeft veel aan Percuris gehad! Toen Carlos in de problemen kwam omdat hij geld moest terug betalen aan het UWV hielp Percuris hem om tot een afbetalingsregeling te komen. Carlos is daar erg blij mee, vertelt hij.

Toekomst

De toekomst ziet Carlos rooskleurig in. Toen hij begon bij Hotel Mitland was hij erg onzeker. Maar: door een vaste baan te hebben, krijgt hij zelfvertrouwen en verdient Carlos zijn eigen geld. Dat is een fijn gevoel. Hij hoopt dat hij over een tijdje met zijn vriendin kan samenwonen en kan groeien in zijn functie. Ook heeft hij de wens om ooit zijn BHV diploma te kunnen halen.

”Door een vaste baan heeft Carlos veel zelfvertrouwen gekregen en verdient hij zijn eigen geld”

Ivar (jobcoach van Percuris) ziet Carlos sterk groeien. Carlos krijgt nu nog Jobcoaching maar over een jaar zal dit niet meer nodig zijn. Mocht het ooit voorkomen dat hij niet meer bij Hotel Mitland kan werken, dan zou hij graag weer gebruik willen maken van de diensten van Percuris.