Bart de Vries

Bart is niet gelukkig in zijn huidige baan als hij bij Percuris aanklopt om hulp te vragen. Hij wil een nieuwe baan, waar hij zijn handen kan gebruiken en liefst één waar hij hulp en ondersteuning kan vragen aan collega’s.

Die hulp en ondersteuning kan Bart wel gebruiken, want Bart moet zich de nieuwe baan helemaal eigen maken.

De jobcoach van Percuris bezoekt Bart thuis bij zijn moeder waar hij een intakegesprek houdt. De jobcoach wil met eigen ogen zien wat Bart’s achtergrond is en een goed beeld krijgen van Bart’s mogelijkheden.

Goede match

Omdat Bart ervaring heeft met werken in het groen zoekt de jobcoach voor hem een baan als assistent-greenkeeper op een golfbaan.  Vanaf de eerste dag  geniet hij van zijn nieuwe baan. Een goede match dus.

“Ik ben altijd super enthousiast over de samenwerking met pernu/percuris. Het is een pro actieve groep die altijd het positieve naar bovenhaalt bij de jongens en meisjes. Ze doen echt hun best zodat de kans op een loopbaan groot is.”

Jannes Landkroon, hoofd-greenkeeper bij golfbaan Batouwe en begeleider van Bart

Bart start een traject van coaching on the job bij Percuris om zich ervan te verzekeren dat de nieuwe baan niet alleen bij hem past, maar ook een succes zal blijken te zijn. Zijn jobcoach bezoekt hem regelmatig en helpt dan gelijk een handje mee. Samen aan het werk zijn werkt verbindend en praat extra makkelijk.

De jobcoach coacht Bart niet alleen praktisch, maar let ook op Bart’s houding. Bart leert hoe hij kan laten zien dat hij gemotiveerd is.

Dat heeft effect: Bart krijgt nieuwe verantwoordelijkheden en taken van zijn leidinggevende, die zijn baan een gouden randje geven. Hij onderhoudt niet alleen de grasmat, maar ook het technisch onderhoud van enkele machines wordt aan hem toevertrouwd.

Vooruitkijken

Bart ziet de toekomst zonnig in. Het perspectief van zijn nieuwe baan maakt dat hij plannen kan gaan maken. Hij wil later een gezinnetje starten. En een gezonde carrière met een gezond inkomen dat hij zelf verdiend is hiervoor de basis en hij is zich daarvan bewust. Bart ziet dat de mogelijkheden voor het oprapen liggen als hij zijn schouders eronder zet.

Zijn positieve houding en de nieuwe verantwoordelijkheden zijn een voorbeeld voor andere jongens uit zijn klas van de praktijkschool. Zo wordt Bart een echte ambassadeur voor Percuris. De toekomst ligt voor hem open!

Inmiddels heeft Bart met succes zijn diploma assistent greenkeeper behaald en wil graag verder leren.