Aan het werk met PTSS

Eva (21) wilde graag weer aan het werk, nadat zij 2 jaar niet kon deelnemen aan het arbeidsproces. Via een Werkfit-traject van het UWV is Eva bij Percuris terechtgekomen. Een grote stap voor haar omdat Eva PTSS, een posttraumatische stressstoornis (PTSS) heeft.  

Eva heeft het niet gemakkelijk gehad in het leven. Door het meemaken van schokkende, traumatische ervaringen is er bij Eva PTSS ontstaan. Dit heeft lange tijd gevolgen gehad voor het dagelijks functioneren van Eva, waardoor zij mede ook niet in staat was om deel te nemen aan het arbeidsproces. Door haar vechtersmentaliteit en het volgen van therapie heeft ze moed en kracht gekregen om een voor haar belangrijke volgende stap te zetten.

Samen met Jobcoach Sjoerd is Eva aan de slag gegaan. Gezamenlijk hebben zij geïnventariseerd welke stappen Eva te zetten had om uiteindelijk weer aan het werk te kunnen gaan.

Re-integreren met PTSS

Het was voor Eva lastig om te bedenken wat ze op werkgebied graag wilde doen en wat bij haar zou kunnen passen. Op school had Eva te horen gekregen dat ze niet zoveel kon en dat ze een licht verstandelijke beperking heeft. Zelf heeft ze dit nooit geaccepteerd. Onder begeleiding van Sjoerd ging Eva op onderzoek uit. Als eerste kwam ze met de optie van hondenbegeleider bij Defensie. Dit sprak haar om diverse redenen aan. Na nader onderzoek bleek dit het toch niet helemaal voor Eva te zijn.

Naarmate het Werkfit traject vorderde, kwam Eva erachter dat ze graag van haar hobby bloemschikken haar werk wilde maken. Eva ging zelf aan de slag om bloemenwinkels in haar nabije omgeving te benaderen. Ook bezocht ze diverse bloemenwinkels.

Weer aan het werk

Uiteindelijk vond Eva een bloemenwinkel waar ze een paar dagen mee mocht lopen. Ze was hier op haar plek; de werkzaamheden in de bloemenwinkel vond ze plezierig en ze had het naar haar zin. Heel erg naar haar zin. Eva vond het belangrijk om open te zijn naar haar potentiële nieuwe werkgever over haar PTSS. Die stelde dit op prijs. Haar potentiële nieuwe werkgever wist namelijk niet wat PTSS was.

Door de openheid van Eva werd de potentiële nieuwe werkgever in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen. In gezamenlijk overleg met Eva, haar potentiële nieuwe werkgever en Sjoerd zijn de mogelijkheden voor een proefplaatsing bij de bloemenwinkel onderzocht. Uiteindelijk heeft Eva het voor elkaar gekregen dat ze kon beginnen aan haar proefplaatsing.

Het Werkfit traject van Eva is inmiddels succesvol afgerond. Eva werkt met veel inzet en plezier bij de bloemenwinkel. Dit resulteerde voor Eva in een vaste aanstelling na het afronden van haar proefplaatsing. Heb jij PTSS en wil je ook graag aan het werk? Wil je meer weten over onze dienstverlening en jouw mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

 

*Op grond van privacyredenen is de naam van de kandidaat veranderd.