Ashley en Gerrit

Ashley en Gerrit ontvangen beiden een uitkering en staan in het doelgroepenregister van de verschillende gemeentes waarin zij wonen, maar willen beiden graag weer aan de slag. Percuris vond voor hen de baan van hun leven!

De hele dag werken met paarden. En wat voor een paarden…! De ultieme droomjob voor Ashley (22). Ook Gerrit (58) is goed met paarden: heeft zelf dieren gehouden en dus gewend om te gaan met dieren. Beiden zitten dus goed op de manege van het Korps Rijdende Artillerie (“De Gele Rijders”) in ’t Harde.

Training

Op de manage van de Majoor Tonnet Kazerne worden de 22 paarden van de Gele Rijders goed verzorgd en getraind. Deze paarden komen o.a. in actie bij officiële gelegenheden van Defensie. Ashley en Gerrit kunnen elk voor 32 uur per week aan de gang als stalmedewerkers.

De hele dag werken met paarden. En wat voor een paarden…!

Voor het Korps is het voor het eerst dat mensen uit het doelgroepenregister aangenomen worden. Daarom begeleidt de jobcoach niet alleen Gerrit en Ashley maar ook hun collega’s: “Hoe kunnen ze het best met hen omgaan”? Hoe kunnen ze ervoor zorgen dat Ashley en Gerrit zich op hun gemak voelen en het beste uit zichzelf naar boven halen?

De eerste weken zijn wennen. Het is een tijdje geleden dat Gerrit en Ashley 32 uur per week aan het werk waren en dat is niet alleen mentaal, maar ook fysiek een flinke stap. Gerrit merkt dat de heen- en terugreis hem zwaar valt, vooral toen zijn auto kapot ging en hij niet de financiële middelen had om die te laten repareren. Inmiddels heeft Gerrit gekozen voor een tweewieler en fietst nu iedere dag lekker naar zijn werk.

Gouden greep

De baan blijkt een gouden greep, zowel voor Ashley als voor Gerrit. Een proefplaatsing – met behoud van uitkering – wordt verlengd in een halfjaarcontract. De stallen zijn een mooie, rustige en overzichtelijke plek om te werken. De begeleiding is ook goed geregeld, de jobcoach moet alleen nog even wennen aan de paarden…